[Podcast] Waarom zo weining ondernemers échte vrijheid ervaren…

‘Als ondernemer kom je jezelf tegen’
Dit hoorde je wellicht al vaker, maar wat betekent dat precies en hoe uit zich dat?

Als businesscoach zie ik heel vaak een te grote loyaliteit aan klanten, aan teamleden, aan de omgeving, aan de familie… waardoor een duurzaam gezond bedrijf én groei onmogelijk wordt.

Aan de klantenkant zie ik dat ondernemers te lage prijzen vragen, te veel geven, te beschikbaar zijn, veel te veel uren kloppen… Het idee aan nog meer klanten grijpt hen naar de keel. Ze werken ook vaak samen met mensen waarmee ze te familiair omgaan, die ze te veel betalen, te lang aanhouden ook al zijn ze er eigenlijk niet tevreden over. Dit kost hen veel geld en energie.
Te vaak laten ze zich leiden door ‘wat zullen ze van me denken?’, waardoor ze zichzelf klein houden, zichzelf niet écht laten zien, hun prijzen te laag houden…
Familie-overtuigingen over rijke, succesvolle mensen kunnen hen tegenhouden, zeker als er ooit uitspraken passeerden als: ‘rijke mensen zijn oneerlijk, oppervlakkig…, geld maakt niet gelukkig’. Deze combi leidt ertoe dat ze niet goed voor zichzelf zorgen.

Vrijheid is ver te zoeken…

Ze krijgen fysieke klachten en hun bankrekening (wat er bottom-line overblijft)
weerspiegelt schaarste,
terwijl ze aanvankelijk heel gepassioneerd gestart zijn.

Hierdoor doen ze zichzelf én hun dierbaren tekort.
Rijden ze zichzelf vast.
Muurvast…
De sprankel uit hun ogen verdwijnt.

Gelukkig kan het anders! Door te kiezen voor een ander businessmodel én aan de slag te gaan met het innerlijke kind.

Dat laatste is wat ik enkele jaren geleden deed in sessies met Briant en Jaldhara omdat ik zelf worstelde met al deze dingen.

In deze podcast ga ik in gesprek met Briant en Jaldhara over deze thema’s. Zelf hebben ze verschillende bedrijven gehad en gezien hoe de keuze van het businessmodel én persoonlijke ontwikkeling bijdragen aan échte vrijheid.

Gelukkig leerde ik naast het innerlijke werk wat ik deed, ook het high-end businessmodel kennen, waarbij ik werk met een beperkt aantal klanten, die geweldige resultaten halen, en die bereid zijn goed te betalen voor kwaliteit.
Geen ingewikkelde funnels, geen online programma’s, geen webinars, geen groot team, geen advertenties, geen torenhoge kosten…

Wel een heel simpel model wat me uitdaagt, doet bijleren én ontzettend veel voldoening geeft.

Deze kennis geef ik graag door aan mijn klanten. Dit in combi met 2 hele praktische tips om passief inkomen op te zetten, maakt dat het pad naar vrijheid open komt te liggen.

Spreekt dit je aan? Vraag een Gratis Strategiesessie en ik vertel je welke mogelijkheden ik voor je zie.

Ken je iemand voor wie dit interessant kan zijn? Stuur het gerust door!

Graag tot hoors!

Groeten,