[Podcast 50 koffies] Over ondernemen, ambitie én zelfzorg…

Passion for Business - [Podcast 50 koffies] Over ondernemen, ambitie én zelfzorg

Onlangs werd ik samen met Greetje Demeulenaere en Yasmin Dewilde uitgenodigd door de dames van 50 koffies om een podcast op te nemen over ondernemerschap.

Greetje is oprichtster van Comma merkenmarketeers, een strategisch marketingbureau, en bedrijfsleidster van Peace For Talent en Bar Belge.
Yasmin is oprichtster van WeareLions. Ze coacht gedreven ondernemers en executives om limiterende patronen en gedachten te doorbreken op professioneel en persoonlijk vlak.

Volgende vragen werden ons gesteld :


-Vertel eens even kort wie jullie zijn en wat jullie doen.
-Jullie zijn zelf alle 3 ondernemers, vanwaar de passie om er zelf aan te beginnen?
-Jullie begeleiden alle 3 op een andere manier ondernemers. Wat zijn de dingen waar ondernemers (ieders in jullie eigen field) het meest tegenaan lopen?
-Waar lopen jullie zelf het hardst tegenaan? Welke lessen hebben jullie als ondernemer ‘the hard way’ moeten leren?
-Greetje, jij bent brand strategist. Wat zijn volgens jou de belangrijkste pijlers of richtlijnen die een onderneming moet hebben om succesvol te zijn? Welke fouten op strategie komen het vaakst voor?
-Katrin, ook jij werkt met ondernemers samen die hun bedrijf en omzet willen latengroeien. Wat is belangrijk voor een goede groei? Welke elementen moeten anders aangepakt worden?
-Om te groeien als ondernemer moet je natuurlijk ook groeien als persoon. Yasmin, met welke overtuigingen kampen ondernemers? Hoe saboteren ze zichzelf? Hoe los je dit op?
-Zijn jullie zelf al tegen beperkende overtuigingen gebotst? Hoe was dat om dat in te zien? Wat heb je toen gedaan?
-Yasmin en Katrin, jullie geloven dat er meer manieren van leven zijn. Wat bedoel je hier juist mee? Hoe bepaal je wat jij nodig hebt versus wat er verwacht wordt? Wat is jullie manier van leven?
-Greetje, een zaakvoeder die maar 20 uur per week werkt in zijn/haar zaak. Is dat schadelijk voor je team? Kan je die 2 dan nog combineren?
-Katrin en Greetje, naast jullie indrukwekkende carrière, zijn jullie ook mama. Hoe was dat om die 2 dingen te combineren? Zijn er veel aanpassingen moeten gebeuren in jullie leven?
-Is het volgens jullie moeilijker om als vrouw te ondernemen of niet? En hoe zit dat met moeder zijn en ondernemen?
-Is er nog een laatste tip of advies die jullie de luisterende ondernemers kunnen meegeven?

Ik ben benieuwd naar jouw belangrijkste inzichten!

Heb jij een vraag die je me graag zou stellen ?
Mail me gerust, dan maak ik hier een volgend artikel van.