Of ik als ondernemer soms eenzaam ben?

Met GRATIS Businessbuddydocument!

Een thema wat regelmatig aan bod komt in de The High-end Experience is het gevoel hebben zoveel alleen te moeten doen. Sommigen benoemen het zelfs en gebruiken het woord ‘eenzaamheid’.

Ik heb dit eens gegoogled :  ‘verschil ervaren tussen gewenste en aanwezige contacten’.

Ik nuanceer dit graag:  mijn klanten (high-level ondernemers met een omzet van min 150K)  zijn voornamelijk sociaal en communicatief, maar missen vaak contact met gelijkgestemden…

‘Of ik dat herken’, vragen ze me…

En meteen: ‘Hoe ga jij daar mee om?’

Ik beken. Ik begrijp wat ze bedoelen, en heb dat ooit ook zo ervaren.

Ik neem je even mee in de tijd. In een ver verleden had ik mijn leukste baan in loondienst ooit. Ik was uitzendconsulente bij Randstad en had echt geweldige collega’s! We werkten in een landschapskantoor en o wat was dat gezellig! Op maandagochtend bij een kop koffie bijpraten over het weekend, samen juichen als we weer een grote klant hadden binnen gehaald, elkaar steunen wanneer we in een dipje zaten… jaren later zijn we nog steeds bevriend.

Groot contrast met mijn leven een paar jaar later. Statuut van loondienst adieu gezegd en een BTW-nummer in de plaats. Na lang zoeken wat ik eigenlijk wilde een hele mooie missie gevonden: duizenden hoogopgeleide 30- en 40-ers inspireren om hun droombaan te bereiken ! Passion for Work was geboren. Dit maakte me heel erg blij. Ik wist waarom ik leefde en wat me te doen stond…

Maar o jee, wat miste ik in het begin gelijkgestemden. Mensen die me begrepen, die beseften wat het is om zoiets groots en moois in de wereld te zetten, wat het betekende om uit de comfortzone te komen, wat het betekende om in het weekend en op feestdagen te werken, die in hun vezels voelden wat het is om een eigen grote klant voor je eigen bedrijf binnen te halen, je niet meer te kunnen verschuilen achter een bekende merknaam, die de spanning kenden van het lanceren van een eerste website…. Jij als ondernemer begrijpt wat ik bedoel.

Ja, ik ken dat gevoel dus maar al te goed.

Ik ging op zoek naar oplossingen en deel deze graag met je!

1. Ik volgde opleidingen voor ondernemers

Ik selecteerde zeer succesvolle ondernemers en hing aan hun lippen. Alles wilde ik van hen weten. Ik was als een spons en leerde hun leef- en werkwereld kennen. Wat was dat boeiend! Naast de kennis die ik opdeed leerde ik ook heel wat andere ondernemers kennen die deze opleidingen volgden. Hieruit ontstonden mooie, waardevolle vriendschappen. Plots kreeg ik in mijn vriendenkring ook ondernemers, wat tot mijn 30ste niet het geval was.

2. Ik ging masterminden in groep

Met heel veel plezier denk ik terug aan de januarimaand van 6 jaar geleden. Enkele weken voordien was het koud en miezerig in België. Ik sprak dit uit en enkele ondernemers bevestigden dat ook zij zo verlangden naar de zon. En naar gelijkgestemden. Bleek een all-in in Turkije spotgoedkoop te zijn. In no time zaten we met z’n vieren op het vliegtuig richting Antalya, om daar de dag te beginnen met yoga op het strand, genieten van een ontbijtbuffet en dan aan het werk. Kan je je voorstellen: 4 vrouwen in de lobby van een hotel elk druk tikkend op hun laptop ? Om dan tijdens de pauzes heel veel fun te maken en met elkaar mee te denken ? Zo leuk kan het zijn !

3. Ik ging op zoek naar een businessbuddy

Passion for Business - Katrin Van de Water en Businessbuddy Floris

Hoe fijn is het om op een gestructureerde manier op zeer geregelde basis een sparringpartner te hebben? Wekelijks bel of Skype ik met Floris, mijn businessbuddy (zie foto). Hij woont ver in Nederland, is namenbedenker. Doet dus iets heel anders. We leerden elkaar kennen tijdens een seminar van Eelco de Boer. Sindsdien delen we vreugdes en teleurstellingen op zakelijk en privévlak.

In het begin van het jaar formuleren we onze doelstellingen. Wat willen we elk bereiken op vlak van werk, financiën, gezondheid, relaties/gezin, persoonlijke ontwikkeling, sociale contacten, bijdragen aan de samenleving? Wekelijks vullen we het businessbuddydocument in, en mailen dit voor we elkaar spreken.

Wat het me brengt? Zoveel!

  • het houdt me scherp: wekelijks sta ik stil bij mijn doelen
  • we gunnen elkaar het beste: zo zorgde ik ervoor er een artikel van Floris op Bloovi kwam, Floris deelde zijn SEO/SEA-man waar hij heel tevreden over was
  • het inspireert: we vertellen wat we lezen, horen, meemaken en volgen de nieuwste ontwikkelingen op ondernemersvlak
  • het is gewoon heel leuk: ook al wonen we ver uit elkaar, toch zien we elkaar af en toe live

Ik raad mijn klanten echt aan om een businessbuddy te zoeken! Het is zo leuk én het is gratis!

Mijn klanten krijgen toegang tot een online mastermindgroep. Dit is een besloten groep voor ondernemers die bij mij een programma volgden. Hier kunnen ze hun vragen stellen, successen delen, beroep doen op elkaars network, een oproep doen om een businessbuddy te vinden. Mooi te zien welke verbindingen er ontstaan…

4. Ik zocht een businesscoach

Een businessbuddy is geweldig, het is echter geen vervanging voor een businesscoach. De relatie met een businessbuddy is gelijkwaardig. Bij een businesscoach is er een verhouding van mentor-coachee. Best zoek je een businesscoach die 10 stappen verder staat dan waar jij staat. Daar leer je het meeste en snelste van… Je leert ‘anders’ kijken, ‘anders’ leven… Ik had 10 jaar geleden nooit gedacht dat ik het leven zou leiden wat ik nu heb, dat dit überhaupt zou bestaan !

En jij ?
Ervaar jij een gemis aan gelijkgestemden ?
Hoe ga jij om met de eenzaamheid van het ondernemerschap ?
Ik ben benieuwd naar je reactie die je onder deze blog mag zetten.

En wie weet ben ik wel de businesscoach die jou kan helpen om jezelf én je bedrijf naar een hoger plan te tillen. Ik ben er graag voor ondernemers met een omzet van minstens 150K die verlangen naar meer focus, inkomen én vrijheid.

Lees hier wat ik voor jou kan betekenen.

Vraag een Gratis Strategiesessie met me aan en ik vertel je welke mogelijkheden ik voor je zie.