Inzichten in ondernemerschap

In een eerdere blog deelde ik  5 raakvlakken die ik zag tussen ondernemerschap en ouderschap.
Heb je deze gemist? Je kan ze hier lezen.

Maar eerst even dit…

Ook als je geen kinderen hebt, kan het ondernemerschap absoluut dienen om jouw gewenste lifestyle te realiseren. Zo woonde ik eerder jaren in Andalusië en later op Ibiza, vanwaar ik mijn eerdere bedrijf Passion for Work online runde… Dat had nooit gekund in loondienst! Vandaar dat ik zo’n fan ben van ondernemen, omdat het echt een vehicle naar vrijheid kan zijn!

Ik beloofde je eerder nog meer raakvlakken die ik zie tussen ondernemen en ouderschap.

Here we go…

#6 Een plan is een leidraad, ga er niet rigide mee om.

Ik geloof in simpel…Dit wil zeggen dat mijn businessplan nooit meer dan een A4 is. Ik vermeld er mijn ideale klant op, mijn gewenste omzet, mijn aanbod en prijs en welke acties ik moet doen om die klanten te bereiken… Ik doe dit al jaren zo en dit werkt voortreffelijk! Maar ik ben soepel. Als ik me voorneem om 12 x per jaar in de pers te komen en het lukt 9 x, ben ik erg tevreden. Als ik €10.000 onder de gewenste omzet zit, lig ik daar niet van wakker.

Ik had een geboorteplan opgemaakt en dit besproken met mijn doula. Ik wilde graag in bad bevallen. Dat is gelukt (een aanrader trouwens)! In het moment heb ik een aantal dingen anders beslist dan wat er op het plan stond, en dat was helemaal ok!

#7 Wacht niet. Er is nooit een perfect moment.

Als ondernemer is er altijd vanalles te doen, en je kan altijd wachten om in actie te komen. Gevolg is dat er waarschijnlijk niet veel gebeurt en perfectie is dodelijk als ondernemer, want je verliest er echt veel te veel tijd mee. Goed is goed genoeg!

Ik ontmoet regelmatig mensen met een kinderwens. Eerst dient er nog dat huis gebouwd te worden, die carrière gemaakt te worden, die reis geboekt te worden, die financiële buffer opgebouwd te worden…helaas is het echt wel zo dat je als vrouw echt niet alle tijd van de wereld hebt om die kinderwens te realiseren. Het perfecte moment komt nooit…

#8 Je hebt ontzettend veel keuzes en alle vrijheid om het te doen op jouw manier

Er is niemand die je als ondernemers zegt wat je moet doen en een gebruiksaanwijzing en/of planning geeft. Dit maakt dat je ontzettend veel keuzes hebt en dus ook vrijheid hebt om het helemaal zelf in te vullen!

Ook als ouder heb je voor een groot stuk carte blanche: wel of geen borstvoeding, vaccinaties, naar crèche, TV kijken, gsm, welke school, welke hobby’s… Je kan echt je eigen stempel drukken op de opvoeding!

#9 Intuïtie

Als ondernemer is het o zo belangrijk je gevoel te volgen en geen dingen te doen die niet goed voelen. Ik denk hierbij aan de keuze van de juiste samenwerkingspartners, wel of niet in zee gaan met bepaalde klanten, je prijszetting enz… Dagelijks moet je beslissingen nemen. Een goede intuïtie is hierbij goud waard!

Elk kind is anders, en jij weet wat goed is voor je kind, ook al denken anderen het soms beter te weten. Je weet vlekkeloos wie je vertrouwt met je kind en wie niet….

#10 Kwetsbaarheid

Jouw mooie missie komt voort uit een zielsverlangen… als mensen daar kritiek op uiten, kan dat pijn doen. Of als er helemaal niemand reageert wanneer jij je bedrijf lanceert, voelt dat heel koud en eenzaam…

Je kinderen zijn je kostbaarste bezit. Raken ze aan hen, dan raken ze aan jou. Plots ben je een pak kwetsbaarder…

Zoals gezegd; ook als je geen kinderen hebt, kan het ondernemerschap absoluut dienen om jouw gewenste lifestyle te realiseren. 

En dit is wat me zoveel voldoening geeft: samen met mijn klanten, ondernemers met een omzet van minstens 150K puzzelen… kijken wat hun ‘goud is’, hoe ze dit kunnen ‘verpakken’ en er een goede prijs voor vragen, hoe ze passief inkomen kunnen opzetten, hoe zij willen leven, waar zij van dromen én dat dan ‘handen en voeten geven’. Zodat het niet blijft bij dromen…

Wil jij ook jouw gewenste lifestyle realiseren? Bekijk hier wat The High-end Experience voor jou kan betekenen.

Vraag gerust een Gratis Strategiesessie met me aan en ik vertel je welke mogelijkheden ik voor je zie.