Ik ontdekte deze zomer iets heel bijzonders

In mei 2019 kreeg ik een zoon…en ik kan zeggen, het moederschap doet me ontzettend veel deugd! Ik ben zo dankbaar dat ik dit mag meemaken. Het zet mijn wereld op zijn kop. Er is inderdaad een voor en na… Mensen zeiden me al wel dat dit zou gebeuren, maar ik kon de impact echt niet inschatten!

Inzichten in het ondernemerschap - katrin van de water - passion for business

Alles verandert… en daarbij ontdekte ik heel wat parallellen tussen ouderschap en ondernemerschap die ik graag met je deel. Hier de eerste vijf…

Magische inzichten over het ondernemerschap, die ik ontdekte dankzij het ouderschap:

#1: Geen tijd voor bullshit 🙂

Als ondernemer ga je veel bewuster met je tijd om dan de doorsnee mens. Mij vind je niet elke avond zappend op de bank met een zak chips, want ik bedenk dan hoeveel artikels ik in die tijd kan schrijven, hoeveel mensen ik daarmee kan bereiken en hoeveel mensen ik hierdoor later als klant mag ontmoeten… dat levert veel boeiendere dingen op dan het zappen van de ene naar de andere zender. Het geeft me ook veel meer energie!

Als moeder is mijn tijd zonder Andres zeer beperkt. Ik heb deze zomer enkele uren per week oppas. Niet normaal wat ik dan op enkele uren kan doen, want dan moet het ook gebeuren! Mijn efficiëntie is er echt op vooruit gegaan! En mijn prioriteiten veranderen… ik heb echt geen tijd voor bullshit! 🙂

#2 Creativiteit

Als ondernemer ontdek je nieuwe stukken van jezelf. Je krijgt de ene uitdaging na de andere, en het vergt een grote dosis creativiteit om al die uitdagingen het hoofd te bieden!

Ook als ouder heb je zeer regelmatig te maken met nieuwe situaties en leer je jezelf anders kennen. En je wordt ongelooflijk handig. Multitasking! Ik ben er beter in dan ik dacht…

#3 Keep your energy high!

Ondernemen is topsport! Daarom is het o zo belangrijk om heel goed voor jezelf te zorgen en te bewaken dat je energie hoog is én hoog blijft! Uitbesteden, de juiste keuzes maken, zelfliefde… enkel vanuit een vol vat kan je geven.

Ouderschap is topsport! Daarom is het o zo belangrijk om heel goed voor jezelf te zorgen en te bewaken dat je energie hoog is én hoog blijft. Bovendien is het een mooie les die we zo meegevan aan onze kids dat het heel ok is om heel zorgvuldig met jezelf om te gaan!

#4 Het is niet altijd rozegeur en maneschijn

Ik weet nog heel goed dat ik ooit las dat een bekende businesscoach soms huilend op de keukenvloer zat. Ik was toen nog niet zo lang zelfstandige en slaakte een zucht van verlichting: ‘dat is dus normaal’! Blij was ik, want bijna niemand spreekt erover. Zo geef ik grif toe dat ook mijn weg naar succes (ik richtte 13 jaar geleden Passion for Work op, wat ik op 1 april verkocht en haalde de afgelopen 4 jaar met mijn verschillende bedrijven samen een omzet van 1 miljoen euro) naast geweldige hoogtepunten ook heel veel diepe dalen kende. Als ik er middenin zit, post ik die niet op Facebook, maar wees gerust… de nodige tranen hebben hier ook gevloeid en ik heb mijn portie stress en uitdagingen echt wel gehad. Ik ga er niet over uitweiden, maar heb behoorlijk wat watertjes doorzwommen en zwarte sneeuw gezien…

Het moederschap bevalt me prima, maar er zijn ook al momenten geweest dat ik het niet meer wist. Dat ik urenlang ’s nachts wakker zat met een huilende Andres, niet meer wetend wat te doen. Gelukkig zijn dat uitzonderingen, maar ik geef toe dat het soms zwaar is als alleenstaande moeder. Andres slaapt ook amper overdag wat maakt dat ik heel weinig gedaan krijg en dat douchen en eten soms al een hele klus is. Gelukkig gaat het de goede kant op nu hij ouder wordt…

#5 Je kan ploeteren of het jezelf gemakkelijk maken

Als moeder schakel ik bewust hulp in. Zo betaal ik met plezier kraamzorg om zelf even naar de kapper, naar de manicure tegaan en vraag ik een vriendin om op te passen om naar de massage te gaan. Ik kende tot voor kort niets van baby’s, dus daarom schakel ik ook heel bewust een vroedvrouw, kraamzorg en kinderarts in aan wie ik mijn vragen kan voorleggen, in plaats van alles op eigen houtje uit te zoeken…

Als ondernemer kan je alles zelf doen en hierdoor niet vooruit geraken met je business, of je kan het jezelf gemakkelijk maken en focussen op wat je echt leuk vindt, hiermee je geld verdienen en daarmee anderen betalen door dingen uit te besteden! Ook kan je een businesscoach inschakelen waardoor je veel minder leergeld hoeft te betalen en veel sneller successen boekt!

En dit is wat me zoveel voldoening geeft: samen met mijn klanten (ondernemers met een omzet(ambite) van minstens 150K) puzzelen… kijken waar ‘hun goud’ zit, hoe zij willen leven, waar zij van dromen én dat dan ‘handen en voeten geven’ door concreet hun aanbod, hun prijszetting te bekijken en passief inkomen op te zetten die gelieerd is aan hun omzet. Zodat het niet blijft bij dromen…

Ik ben benieuwd naar welke raakvlakken jij ziet.

Wil je weten wat ik voor jou als businessmentor kan betekenen? Je leest hier meer over The High-end Experience.

Vraag een Gratis Strategiesessie en ik vertel je welke mogelijkheden ik zie voor jou en je bedrijf.