Hoogsensitief ondernemen;
een geslaagd huwelijk?

In mijn vorige bedrijf Passion for Work ontmoette ik veel mensen die hoogsensitief zijn. Sommigen wisten het, voor anderen was het een echte eye-opener. Eén ding hadden ze gemeen: dat het o zo belangrijk is om als HSP-er werk te doen wat aansluit bij je waarden én je talenten.

Passion for Business -Hoogsensitief ondernemen

Je kan ertegen vechten, het als een vloek zien, proberen je aan te passen en ‘normaal’ te doen… Helaas levert dat bitter weinig op en kost dit enkel maar energie met mogelijk een bore-out of burn-out als gevolg.

Wat wel werkt is bewustwording en jezelf de toestemming geven om écht jezelf te mogen zijn…

Het is voor sommigen een ware zoektocht om ‘hun ding’ te vinden. Voor een aantal mensen is ondernemerschap wellicht de oplossing!

Hoogsensiviteit? Een zeldzaam soort?

Maar liefst 15 tot 20 procent van de mensen is hoogsensitief. Dit is veel. Hoogsensitieve mensen voelen wel dat ze anders zijn maar kunnen er de vinger niet op leggen. Zij hebben er last van als hun werk ‘niet klopt’ en dromen dan van een ander leven. Een leven waarin er minder prikkels zijn en waarin zij de regie terug krijgen zodat werk energie geeft. Een leven zonder crisissen…

Ben jij benieuwd of je hoogsensitief bent? Doe hier de test

Ben je hoogsensitief? Gefeliciteerd!

Als jij herkent wat ik beschreef en de test dit bevestigde, mag ik je feliciteren! Ik kan je namelijk helpen je leven als ondernemer zo in te richten dat jouw hoogsensitiviteit voor je gaat werken.

Als hoogsensitief ondernemer:

 1. Deel je zelf je tijd in.
  Je zal hierdoor veel minder last hebben van stress. Je bepaalt zelf wanneer je energie en zin hebt om te werken en voelt geen controle meer van een baas.

Zo werk ik echt op mijn ritme: de uren met klanten liggen uiteraard vast, maar verder kan het zijn dat ik overdag een uurtje slaap als Andres naar de opvang is, en dat ik ’s avonds als hij slaapt, aan het werk ben…

 1. Kies je zelf je werkomgeving
  Ook die drukke werkomgeving kan je mijden omdat je zelf je plekken kiest, rekening houdend met jouw levensstijl en jouw gebruiksaanwijzing.

Ik vind het heerlijk om van thuis uit te werken, en af en toe hele mooie locaties op te zoeken. Zo schreef ik onlangs een artikel in Grand Cafe Kasteel Den Brandt, ik had de hele ruimte voor mij alleen en voelde me even kasteeldame die bediend werd😊… De afgelopen jaren werkte ik enkele weken per maand in alle rust op Ibiza of in Andalusië.

 1. Ben je in staat zelf te voelen welke stap bij je past en hoe snel je wil gaan.
  Wil jij groeien? Hoe dan? En waarom? Jij bent de enige die kan bepalen wat bij jou past en hoe je wil omgaan met jouw hoogsensitiviteit, en welk businessmodel hierbij past.

Zelf bewandelde ik ‘de weg van de geleidelijkheid’; ik ging van loondienst naar zelfstandige in bijberoep met freelance opdrachten, dan naar hoofdberoep met freelance opdrachten om deze dan geleidelijk af te bouwen en mijn eigen toenmalig merk ‘Passion for Work’ uit te bouwen. Ik deed dit echt op mijn eigen ritme, dit was nooit vooraf zo bedacht. Ik voelde jaarlijks  wat de volgende stap was om energiek te kunnen blijven werken… Op een gegeven moment voelde ik dat ik ‘uitgespeeld’ was en verkocht mijn bedrijf waarbij ik werkte met 16 coaches.  Ik voelde dat het tijd werd om weer alleen te werken en al mijn kennis en ervaring ter beschikking te stellen van high-level ondernemers met een omzet van min 150K die verlangen naar meer inkomen, impact en vrijheid.

Mijn carrièrepaspoort hielp me daarbij. Dit is een heel handig hulpmiddel dat ik ontwikkelde voor mezelf én mijn VIP-klanten waarbij ze kaartjes krijgen met waarden en competenties. Dit helpt je om woorden te vinden voor wat voor jou belangrijk is, wat je goed kan en graag doet en wat je graag wil ontwikkelen. Als VIP-klant mag je deze kaartjes ook houden, omdat jij verandert, en je bedrijf dus mee dient te veranderen. Met deze handige tool weet je heel goed welke richting je op wil/kan om met maximaal energieniveau te kunnen werken!

 1. Mag je de tijd nemen voor je eigen ontwikkeling!
  Zoals ik hierboven al beschreef is het een geschenk je eigen pad te bepalen. Jouw ziel wil gevoed worden. Jij weet wat je nodig hebt en kan als ondernemer zelf beslissen welke opleidingen je wil volgen.

Hoe vaak heb ik me niet verveeld op school en ook nog later in loondienst. Sinds ik ondernemer ben, verveel ik me geen seconde meer. Ik leer continu bij, leef met open zintuigen, en kies de onderwerpen én leervormen die bij me passen!

Benieuwd geworden naar jouw mogelijkheden als hoogsensitief ondernemer?

Ik denk graag met je mee! Je leest hier meer over The High-end Experience.

Vraag gerust een Gratis Strategiesessie en ik vertel je welke mogelijkheden ik voor je zie.