Hoe ik in september 2020 2 x in een magazine kwam zonder hier een euro voor te betalen…

De afgelopen maand mocht ik mijn kennis en ervaring over burn-out delen in het magazine Ferm, en klopte Feeling bij me aan over HSP.

Ik kreeg reacties van klanten die vroegen of ze mijn perslijst mochten kopen.

Wel, ik heb geen perslijst. En ik heb ook niet betaald om deze artikels in deze magazines te krijgen. Sterker nog, de journalisten belden me zelf!

Zoals ik vertel in de video: ze belden mij op basis van mijn online zichtbaarheid. In 2013 (!) schreef ik blogartikels over hsp en burn-out, die toen opgepikt werden door Jobat.  Hierdoor stond ik lang op de eerste pagina van Google als je deze woorden zoekt. En ben ik vandaag de dag nog steeds vindbaar op die woorden.

Wat ben ik blij dat ik me destijds over mijn angst heen heb gezet om hierover te schrijven. Het voelde zeker in die tijd toen bijna niemand sprak over hsp en burn-out, heel kwetsbaar om mijn verhaal te delen. Gelukkig had ik door mijn ervaring praktische tips waar velen wat mee konden. Ik wilde ze niet voor mezelf houden, omdat ik wist dat ik er heel wat mensen mee zou kunnen helpen.

De respons destijds was fenomenaal. Het artikel over HSP werd massaal gelezen en gedeeld. De hoofdredacteur sprak me er zelfs over aan. De case heeft ooit een prijs gehad van Stichting Marketing, omdat het zo’n impact had. De telefoon stond roodgloeiend, en we hebben toen een tijd extra programma’s ingelast voor HSP-ers die aan de slag wilden met de methode die ik ontwikkeld had. Af en toe spreken mensen me nog aan op straat en zeggen ze me dat ze door het artikel eindelijk zichzelf snapten. Ik kan alleen maar dankbaar zijn, dat mijn ervaring bijgedragen heeft aan het mooier maken van de levens van anderen. En mijn omzet kende die tijd een ongeziene groei.

enkel op LinkedIn zagen méér dan 3000 mensen dit bericht!

En ook nu weer! Ik merk de laatste weken veel meer verkeer op mijn social mediaprofielen (enkel op LinkedIn zagen méér dan 3000 mensen dit bericht!). Mensen die ik jaren niet hoorde, zien iets van me, sturen me een bericht, en worden klant.

Hoe content bijdraagt aan je expertstatus, hoe je die content maakt, welke details belangrijk zijn om er effectief klanten uit te krijgen… dit alles én nog veel meer zijn zaken die aan bod komen tijdens ‘The Client Attractor Day’.

Veel van mijn klanten zijn intussen zelf verschenen in de pers. Door het toepassen van deze tips heeft hun expertstatus én omzet een enorme boost gekregen! Wil jij dit ook? Vraag dan snel een Gratis Telefonisch Kennismakingsgesprek met me via de link onderaan de pagina met de beschrijving van het programma.