GRATIS tips om te werken aan je bedrijf

Met plezier deel ik deze kleine, simpele tips die meteen een verschil voor je kunnen maken.

#TIP 1: Optimaliseer je elektronische handtekening

  • Staat erin wat jij doet en voor wie?
  • Vermeld je je gsm, je website en je gratis weggever?
  • Zijn er linken naar je social mediakanalen?

Onlangs besefte ik de kracht van mijn elektronische handtekening toen iemand me belde die een The High-end Experience bij me wilde volgen.

Zoals je wellicht weet ben ik enkele maanden geleden verhuisd. Ik heb maar één mailadres want werk en privé zijn bij mij niet gescheiden. Dus ik heb contact met een leverancier voor iets van mijn interieur via mail.

Deze persoon heeft aan zijn zaakvoerster gezegd dat deze absoluut op mijn site moest kijken, want dat dat exact was wat deze nodig had!

Moest ik geen elektronische handtekening hebben, had ik deze klant nooit ontmoet!

#TIP 2: Wat staat er bij LinkedIn onder je naam?

Vaak zie ik er staan ‘Owner’ of ‘Founder’ eventueel met een bedrijfsnaam. Dit is een gemiste kans want ga ervan uit dat mensen je niet kennen en niet weten wat je doet!

Vermeld in je zin je doelgroep (jouw ideale klant), hun ‘probleem’ en/of jouw ‘oplossing’.

Dit is geen gemakkelijke oefening om dit kristalhelder te krijgen en vereist schrijven, schrappen, voelen, herschrijven, hardop voorlezen, zuchten, voelen… tot het klopt!

Als je er alleen niet zou uitgeraken, dit is stap 1 van de 7 stappen die aan bod komen tijdens ‘The Client Attractor Day’.  Ga hier echt mee aan de slag, want dit is ‘jouw professionele reden van bestaan!’

#TIP 3: Zorg voor aanbevelingen op je LinkedInprofiel

We blijven nog even op LinkedIn, een onmisbare gratis tool als je professioneel actief bent.

Mensen worden niet zomaar klant. Dit is een gevolg van de ‘know, like, trust, buy’-cyclus. En LinkedIn kan je daarbij helpen!

Wist je dat je de ‘trust-factor’ kan beïnvloeden door aanbevelingen te hebben van je klanten?

Als je nog geen aanbevelingen hebt, kan je die toevoegen via de knop rechtsboven ‘profielonderdeel toevoegen’. Je kan dan een aanbeveling vragen via de knop bij aanbevelingen.

Je zou vb 5 tevreden klanten via deze knop (en dus niet via je mailbox) een berichtje kunnen sturen: “Beste X, hoe gaat het intussen met je? Ik heb een vrijblijvende vraag voor je. Zou je even willen omschrijven hoe je onze samenwerking ervaren hebt, en wat het je heeft opgeleverd? Alvast bedankt! Vele groeten, X”

Je kan deze referenties trouwens ook gebruiken in social media en op je website. Jouw ‘trust-factor’ schiet hiermee de hoogte in!

#TIP 4: Breid je netwerk uit op je LinkedInprofiel

Ga pas aan de slag met deze tip nadat je tip 2 en 3 hebt uitgevoerd.

Voeg zoveel mogelijk mensen toe; gebruik businesskaartjes die je ooit kreeg, denk aan oud-collega’s, oud-studiegenoten. Kijk eens naar de namen in je gsm en voeg al deze mensen toe!

Hierdoor weten ze wie je bent, wat je doet en wie weet dat ze jouw binnenkort bellen en klant bij je worden, of je naam doorgeven aan iemand die behoefte heeft aan jouw product of dienst!

Zijn wij nog niet verbonden op LinkedIn? Stuur me gerust een uitnodiging! Mijn netwerk staat mee ter beschikking van je!

Wil je meer? Wil je weten wat ik als businesscoach voor jou kan betekenen? Bekijk hier mijn aanbod.
Vraag een Gratis Strategiesessie als je wil horen welke mogelijkheden ik voor je zie.